Het mooie van ons werk is dat elk traject weer anders is, elke vraag is uniek. Laat u inspireren door een aantal van onze succesvolle ‘producten’, trajecten en opleidingen.

Vlonck brengt              en energie in uw organisatieverandering en teamontwikkeling.

ORGANISATIEOPSTELLING ➝

MASTERCLASS PATRONEN EN DYNAMIEKEN ➝

MEDEWERKERSTEVREDENHEIDSONDERZOEK ➝

Medewerkers-tevredenheidsonderzoek ➝

Conflicthantering en mediation ➝

Individuele/executive coaching ➝

Teamontwikkeling ➝

Leiderschapsontwikkeling in company ➝

Scan van de patronen en dynamieken ➝

beweging

Scan van de patronen en dynamieken in de onderstroom van uw organisatie

Voor organisaties die weten of het gevoel hebben dat er wat speelt in de organisatie, maar er niet echt de vinger achter krijgen. Niets lijkt succes of flow in de weg te hoeven staan, en toch lukt het maar niet, vertrekken medewerkers, blijft ‘oud gedrag’ of de hang naar vroeger de kop opsteken. Onze onafhankelijke, kritische en invoelende blik van buiten kan feilloos blootleggen wat er speelt. En wat er nodig is

neem contact op ➝

Voor groepen leidinggevenden die qua talent en potentieel veel in huis hebben, maar voor wie het goed is om nadrukkelijk individueel en met elkaar stil te staan bij de effectiviteit en stijl van hun leiderschap. Deze leiderschapsprogramma’s maken we altijd op maat, in nauwe samenwerking met uw organisatie. We betrekken bij het maken van het programma de ‘doelgroep’ zelf ook. De programma’s zijn altijd dicht-op-de-huid en weten de deelnemers te raken in hun (persoonlijk) leiderschap.

Leiderschapsontwikkeling in company

Leiderschaps-ontwikkeling in company

neem contact op ➝

Teamontwikkeling

Voor directie of management of teams van professionals die toe zijn aan een ‘APK’ of ‘grote beurt’ of die een stap willen maken in hun ontwikkeling. Of voor teams met een spannende uitdaging, een strategisch vraagstuk of new business.
Vlonck haalt eerst ‘het net’ op: wat speelt er in dit team, wat moet er anders? We houden individuele intakes met alle leden van het team. We wonen eventueel een meeting bij om het gedrag, de besluitvorming en de effectiviteit van het team te observeren. Op basis van alle input maken we in overleg met u een programma. Voor een eendaagse of tweedaagse. De inhoud varieert van teambuilding, tot conflicthantering of het ontwikkelen van visie en strategie. Samenwerking, leiderschap en sturing geven aan de organisatie staan altijd centraal.

neem contact op ➝

Individuele/executive coaching

Individuele/executive coaching

Voor directeuren, managers en professionals die business, leiderschaps- of ontwikkelingsvragen hebben of die behoefte hebben aan sparren. Wat kan je van de coaches van Vlonck verwachten? Kritische observaties, scherpe vragen, heldere diagnoses, betrokkenheid, steun, humor, confrontaties, voorstellen voor verbetering, enz. Wij luisteren niet alleen. Waar nodig benoemen we ook, denken we actief mee na over oplossingen en geven we adviezen. We doen wat nodig is om de coachee te helpen. Elke coaching bij Vlonck start met een kosteloze en vrijblijvende intake. De coaching vindt plaats op het kantoor van Vlonck in Zaltbommel.

Individuele/executive coaching

neem contact op ➝

De werkelijkheid erkennen is een
krachtigste
van de                   interventies.

Conflicthantering en mediation

Waar gewerkt wordt zijn conflicten. Plotseling, sluimerend, terugkerend, uitdovend, explosief. Tussen collega’s, tussen leidinggevende en medewerker(s), in en tussen teams, met klanten, in projecten, ... Conflicten kosten bakken met tijd, geld en negatieve energie. Alle reden dus om ze niet te laten doorsudderen, maar te kijken hoe uit conflictsituaties te komen. Wij helpen bij conflicten. We onderzoeken, bemiddelen, mediaten, begeleiden. Om een conflict op te helpen lossen. En om mensen en teams in organisatie conflictvaardiger te maken. Waarmee je een volgend conflict voorkomt of minder erg maakt. We kijken dieper dan alleen naar het conflict aan de oppervlakte. We willen doorgronden welke patronen onder het conflict liggen, waardoor het conflict is ontstaan en blijft bestaan. Om met werkende interventies te kunnen komen. Soms stap voor stap, altijd in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers.

Is er een conflict in uw organisatie? Tussen mensen, in een team, met stakeholders? Wij bespreken graag vrijblijvend wat we voor u kunnen betekenen en hoe we aan het werk gaan. Als u uw gegevens invult op het contactformulier, nemen wij contact met u op.

Voor organisaties of afdelingen die willen weten hoe tevreden, loyaal en betrokken hun medewerkers zijn. Of die ervaren of vermoeden dat er onrust en onvrede is onder het personeel. Die willen weten wat er speelt en vooral ook wat er moet gebeuren. Om weer tevreden medewerkers te krijgen. En daarmee een succesvolle organisatie. We doen geen standaard kwantitatief onderzoek met de geijkte vragenlijsten. Wij gaan persoonlijker en grondiger te werk, wat leidt tot valide, betrouwbare en vooral bruikbare informatie. We voeren onze opdracht onafhankelijk, gewetensvol en discreet uit.

We praten met uw medewerkers. Om hen de stem te geven die ze nu wellicht alleen in het wandelgangencircuit laten horen. Waar zijn ze tevreden over, waar ontevreden? Welke kansen zien ze voor zichzelf en hun werkgever? Wat zijn de thema’s die spelen in de organisatie. Vlonck haalt informatie op over bijvoorbeeld: visie en strategie, structuur, resultaatgerichtheid, arbeidsvoorwaarden, leiderschap, communicatie, samenwerking, cultuur, werkdruk, loyaliteit, teamgevoel en -prestaties. Onze terugkoppeling krijgt u in een uitgebreid gesprek en helder op papier. Duidelijk, eerlijk en direct. Wij helpen u desgewenst bij het maken van keuzes en het doorvoeren van verbeteringen.

Medewerkerstevredensheidonderzoek ‘à la Vlonck’

Medewerkers-tevredenheidsonderzoek ‘à la Vlonck’

neem contact op ➝

We doen geen standaard kwantitatief onderzoek met de geijkte vragenlijsten. Wij gaan persoonlijker en grondiger te werk, wat leidt tot valide, betrouwbare en vooral bruikbare informatie. We voeren onze opdracht onafhankelijk, gewetensvol en discreet uit.

We praten met uw medewerkers. Om hen de stem te geven die ze nu wellicht alleen in het wandelgangencircuit laten horen. Waar zijn ze tevreden over, waar ontevreden? Welke kansen zien ze voor zichzelf en hun werkgever? Wat zijn de thema’s die spelen in de organisatie. Vlonck haalt informatie op over bijvoorbeeld: visie en strategie, structuur, resultaatgerichtheid, arbeidsvoorwaarden, leiderschap, communicatie, samenwerking, cultuur, werkdruk, loyaliteit, teamgevoel en -prestaties. Onze terugkoppeling krijgt u in een uitgebreid gesprek en helder op papier. Duidelijk, eerlijk en direct. Wij helpen u desgewenst bij het maken van keuzes en het doorvoeren van verbeteringen.

Medewerkers-tevredenheidsonderzoek ‘à la Vlonck’

neem contact op ➝

ga terug ← 

Medewerkerstevredenheidsonderzoek ‘à la Vlonck’

Herkent u dat? Niets lijkt het succes van uw organisatie of teams in de weg te kunnen staan. Er werken leuke en competente collega’s. Maar toch zit de energie en de flow er niet echt in. En waarom dat is? U kunt uw vinger er niet echt achter krijgen. De masterclass Patronen en dynamieken in de onderstroom biedt dan uitkomst. 

Met de in-company masterclass gaan u en uw collega’s (bijvoorbeeld een MT, een HR afdeling, een projectgroep) meer zicht krijgen op hoe patronen in uw organisatie verbonden zijn met vraagstukken en gedrag van mensen en teams in de organisatie. U leert en ervaart op welke manier er informatie te halen is uit de onderstroom en welke interventies daar effect hebben. Een waardevolle aanvulling voor leidinggevenden, HR Managers en andere professionals die veel met mensen en teams werken om uw repertoire en -toolkit mee uit te breiden. 
 
Datum, duur, aantal deelnemers en locatie van de masterclass worden in overleg met u bepaald. De inhoud van de masterclass kan op maat gemaakt worden voor de kenmerken, gewenste ontwikkeling en vraagstukken in uw organisatie.

Belangstelling? ➝

Masterclasses patronen en dynamieken in de onderstroom van organisaties (in-company)

Belangstelling voor een in-company masterclass?

verstuur ➝

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Hartelijk dank voor uw aanmelding. We hebben deze met plezier ontvangen en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Aanmelden masterclass

Organisatieopstelling

Patronen en dynamieken kun je zichtbaar maken met opstellingen. Opstellingen lenen zich niet alleen voor persoonlijke vraagstukken, maar juist ook voor vraagstukken in teams en organisaties en zelfs voor het onderzoeken en maken van strategische keuzes. Het is een snelle manier om zicht te krijgen op patronen en dynamieken die in de onderstroom stagnatie kunnen veroorzaken. Stagnaties die u in het dagelijkse werkende leven wel voelt, maar waar u niet altijd zicht en grip op kunt krijgen.

neem contact op ➝

Drijfveren Profile Dynamics

Vlonck is gecertificeerd om te werken met ProfileDynamics®.

ProfileDynamics® maakt drijfveren van mensen, teams en organisaties helder en inzichtelijk. Profile Dynamics meet drijfveren nauwkeurig en objectief, en biedt tevens praktische handvatten om het functioneren van organisaties te verbeteren. Op individueel, team en organisatieniveau.